CampaignSuite: Wat is nieuw?

Release notes | Q3 2023

CampaignSuite in de praktijk

Dit kwartaal spraken we Freelance Certified Marketing Cloud We horen graag jullie ervaringen. Dit kwartaal spraken we Freelance Certified Marketing Cloud specialist Tarek van der Linde over het gebruik van CampaignSuite bij een bekende non-profit organisatie. Tarek is een bekende professional in de sector en helpt graag Goede Doelen om middels systemen meer uit hun achterban te halen. 

Uitdaging: Als Goed Doel ben je natuurlijk heel blij met structurele donateurs. Het komt echter voor dat een incasso niet lukt. Dit kan vele redenen hebben, zoals onvoldoende saldo of onjuiste IBAN.

Oplossing: Bij een non-profit organisatie hebben we een proces opgezet waarbij we in CRM (Sales Cloud) de gestorneerde incasso’s selecteren, in de Marketing Cloud dynamische emails versturen (o.b.v. storno code) naar donateurs met een link naar een CampaignSuite formulier waarin een donateur alleen nog maar een IBAN hoeft in te vullen.

Resultaat: In de Marketing Cloud worden machtigingen in het CRM gesloten en vanuit CampaignSuite worden nieuwe machtigingen aangemaakt.
De donateur ontvangt nu een heldere mail met de reden waarom de machtiging niet is gelukt. Daarnaast kan de donateur heel gemakkelijk een andere IBAN opgeven vanuit de mail. Het resultaat is voor de organisatie is groot:

  • Er worden kosten bespaard door onjuiste machtigingen stop te zeggen
  • Het aantal succesvolle donaties groeit
  • De donateur krijgt een service gerichten ervaring met persoonlijk communicatie

Dit zijn geweldige resultaten, bedankt Tarek!

Sneller en efficiënter pagina’s ontwerpen

We zijn blij te kunnen melden dat we nieuwe patronen hebben ontworpen en toegevoegd aan CampaignSuite. Deze innovatieve toevoeging maakt het creëren van nieuwe pagina’s een fluitje van een cent en bespaart kostbare ontwerptijd.

Of je nu een ervaren ontwerper bent of gewoon snel een pagina wilt opzetten, onze nieuwe patronen bieden bruikbare ontwerpelementen die je direct kunt inzetten. Zo wordt het bouwen van pagina’s in CampaignSuite nog eenvoudiger en efficiënter.

Onze patronen zijn nu gesorteerd in verschillende categorieën, zodat je snel vindt wat je zoekt:

  • CampaignSuite CTA
  • CampaignSuite Banners
  • CampaignSuite Featured
  • CampaignSuite Testimonials
  • CampaignSuite Pages

Veel ontwerp plezier!

Betere toegankelijkheid donatieformulier

We hebben een update gedaan aan ons maatwerk formulierveld voor bedrag opties. Nu is het hele veld, inclusief de “Anders” optie, makkelijk te bedienen met alleen het toetsenbord. Of je nu geen muis gebruikt of gewoon de voorkeur geeft aan sneltoetsen, we willen dat iedereen moeiteloos kan doneren.

We luisteren altijd naar feedback en streven ernaar om CampaignSuite voor iedereen gebruiksvriendelijk te maken. Heb jij ook een goed idee om het donatieformulier gebruiksvriendelijker te maken?

Contact

  • Deze gebruiken we alleen als je telefonisch niet te bereiken bent