Wij zoeken een:

Online Advertising specialist voor goede doelen (medior/Senior)

Ben jij een ervaren online advertising specialist met bureau ervaring? Werk je graag voor organisaties die de wereld een beetje mooier maken? En heb je de ondernemersmentaliteit om naast het dagelijkse werk voor onze klanten, ook mee te werken aan het doorontwikkelen van de advertising discipline binnen Trybes?
Dan zoeken we jou!

Online Advertising Specialist bij Trybes

Met een team van zo’n 20 Trybers zijn we een gezellig kleine organisatie – maar met grote ambities. We hebben collega’s met verschillende expertises en vakgebieden. Wat we delen? De passie om voor organisaties met mooie missies te werken, en zo de wereld een beetje beter te maken.

Geïnspireerd door de ‘tribes’, zien we samenwerking als een van de állerbelangrijkste ingrediënten voor succes. Wanneer we alle touchpoints van de eindgebruiker samenbrengen maken we de meest waardevolle klantreizen. Want: mensen die geld geven aan een goed doel krijgen daar vaak niks tastbaars voor terug – behalve de klantreis. It better be good!

Zo werk je als Online Advertising Specialist samen in het team:

🗺 Je denkt in klantreizen, want: resultaat hangt niet alleen af van jouw paid strategie, maar van de hele user journey. Samen met de design thinker Lenneke duik je in de huid van de doelgroep. Jullie nemen de klant mee in empathy maps en persona’s. Jij weet deze doelgroepen goed te bereiken via de juiste kanalen met content die raakt.

🧠 Je bent verantwoordelijk voor het maken van het campagne- en mediaplan (mediabudget inschatten, doelstellingen stellen en nastreven). SEA specialist Mauro en jij stemmen continu met elkaar af zodat mediabugetten het beste renderen voor de klant. Of het nu gaat om een nieuw mediaplan voor een campagne die volgende week live gaat, of een always-on campagne. Jullie inspireren en versterken elkaar met inzichten uit de data en gaan actief op zoek naar nieuwe manieren om de doelgroep te bereiken en te betrekken.

🧪 Je bekijkt de conversie cijfers samen met de growth & data marketeer Christa. Als je zicht heb op de gehele user journey kun je beter optimaliseren voor resultaat, toch? Je denkt graag met haar mee over experimenten op de landingspagina – want jouw inzichten uit de campagneresultaten kunnen we goed gebruiken!

📈 Je bent super datagedreven. Onze marketingstrateeg Gaby kan bouwen op jouw mediastrategie. Jij weet het budget van een klant goed te verdelen over de juiste kanalen om de juiste doelgroep te bereiken, te betrekken en te activeren. Je kunt je strategie goed onderbouwen met data (én de nodige ervaring).

🎨 Samen met de junior online advertising specialist zorg je dat er aansprekende advertenties komen. Copy die raakt, beeld dat de doelgroep aanspreekt. En alles klopt natuurlijk bij de stijl van de klant. Samen bouwen en managen jullie de campagnes in Meta en Google. Bij lopende campagnes weet jij de cijfers goed te analyseren, te duiden en te vertalen naar een helder advies voor conversie optimalisatie. Jij begeleidt de junior advertising specialist en stagiaires bij hun werkzaamheden.

🤓 Spits jij je oren bij technische termen als ‘server side tracking’ of het inrichten van events en parameters? Mooi! Samen met onze back-end developer kijk jij ook op een nieuwsgierige en innovatieve manier naar verbeteren van data (het resultaat van je campagnes) en privacy.

🎯Jij gaat voor het beste resultaat! Dat moet wel als je voor non profit werkt. Elke euro die je uitgeeft aan Meta of Google moet donaties, vrijwilligers, petitietekenaars opleveren. Je werkt dus niet alleen intensief samen met andere Trybers, maar ook zeker met je klanten. Jij pakt in de samenwerking een adviserende, pro-actieve en vrolijke rol. Dat laatste is niet zo moeilijk want we hebben ook echt hele leuke klanten!

🔋 Inspiratie is de batterij van het team. Elke week laden we op met een case, een inspirerende campagne, een ontwikkeling, trend of slimme AI-hack. Deel jij de nieuwste campagne die als een gek gaat op TikTok? Of de allereerst augmented reality ad?

Werken voor goede doelen

Samen maken we impact voor mooie non-profit organisaties zoals Milieudefensie, Solidaridad, de Dierenbescherming, Het Vergeten Kind, Greenpeace, de Hersenstichting, Gemeente Amsterdam en vele vele andere.
Ook impact maken? Solliciteer dan nu!

We komen graag met je in contact!

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe mogen we je noemen?*

Heb je nog vragen? Je kunt contact zoeken met Lenneke via lenneke@trybes.nl of 020 7173095

(Acquisitie stellen we niet op prijs)

Dit ben jij in bullets

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in online marketing 
 • Actuele kennis en skills in Meta en Google campagnebeheer
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in schrift en spraak
 • Een teamplayer met ambitie om steeds te verbeteren
 • Een analytisch en strategische denker
 • Bereid om een groeiende onderneming naar een hoger niveau te tillen

Dit krijg je van ons

Werken bij Trybes is tweerichtingsverkeer. We vragen om jouw A-game, maar je krijgt daar ook veel voor terug. Zo is er volop ruimte voor eigen initiatief en zorgen we ervoor dat al jouw talenten benut worden. Wil je jezelf ontwikkelen, in de breedte of de diepte? Dat juichen we toe! En uiteraard krijg je er tijd en budget voor. 

Verder krijg je:

 • Een marktconform salaris
 • Een inspirerende werkplek in Amsterdam
 • Onbeperkte gezelligheid en mooie borrels
 • Een gezellig, professioneel team

Is dit ‘m voor jou? Solliciteer direct!

Past deze vacature niet bij jou maar wil je wel graag bij ons werken? Stuur gerust een open sollicitatie of bel eens.